Otvaranje samostalnih izložbi iz ciklusa „Svatko na svojoj strani“ umjetnika Mirjane Zirdum (Malinska) i Gorana Milinkovića (Mostar) održat će se u četvrtak, 6. travnja, u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac, Ruđera Boškovića 31.
Izložba ostaje otvorena do 13. travnja.
Mirjana Zirdum
Rođena je u Krku 1955. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1977. godine (prof. H. Tikveša, Lj. Perčinlić, M. Berber). Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnosti Rijeka (od 1984.) i Zagreb (od 1996.). U statusu samostalne umjetnice je od 1990. Do sada je ostvarila tridesetak samostalnih izložaba i brojne skupne te nekoliko nagrada. Živi i radi u Malinskoj na otoku Krku.
Goran Milinković
Milinković je rođen je 1962. u Mostaru. Nakon završenog studija građevine na Građevinskom fakultetu u Mostaru 1987. aktivnije se počinje baviti slikarstvom. Galerijskim radom bavi se više od osamnaest godina, a vlasnik je privatne galerije «Michelangelo» u Mostaru. Sudionik je velikog broja skupnih izložbi, domaćih i međunarodnih likovnih kolonija, također i dobrotvornih aukcija slika. Nakon završenog studija Fakulteta likovnih umjetnosti Odsjek slikarstvo u Mostaru 2011. godine u klasi vanrednog profesora Nusreta Pašića i stjecanja zvanja profesora likovnih umjetnosti, upisuje magistarski diplomski studij. Dobitnik je Rektorove nagrade - Brončana plaketa Univerziteta za ostvareni uspjeh prilikom studiranja. Magistrira 2016. godine s temom „Poredak i struktura kolorističkih formi i njihova zavisna relacija" na Fakultetu likovnih umjetnosti modul slikarstvo u Mostaru. Član je udruženja ULUBiH-a.
DOKUMENTI
Pozivnica