Ovogodišnji gitaristički festival u Omišu ugostit će više od 200 ponajboljih svjetskih gitarista koji će iskazivati svoje vještine od 19. do 22. travnja u gradu na ušću Cetine. Do sada najveći nagradni fond, te bogati koncertni i popratni program je očigledno pobudio neviđen interes gitarista iz cijelog svijeta. Tijekom festivala će biti održani mnogobrojni koncerti, predavanja , radionice, natjecanja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno i sjajna zabava za sve ljubitelje gitare. I ove godine odabran je vrhunski glazbeni sadržaj uz svjetsku klasu izvođača. 
19.4. festival otvaraju prošlogodišnji pobjednici Mia & Joe te ponajbolji akustični i električni gitaristi, a potom za ljubitelje jazza nastupa, također pobjednik OGF-a Francesco Scelzo, sjajni talijanski gitarist peruanskog podrijetla, koji promovira svoj 2. nosač zvuka jazz izričaja na klasičnoj gitari.
Treće večeri uz ponajboljih 5 klasičnih gitarista, promovira se i domaće stvaralaštvo – 3 mikrofantazije omiškog skladatelja i gitariste Vlade Brzovića.
Posljednji dan je rezerviran za američku bluegrass atrakciju Sleepy man, iz New Jerseya stiže skupina od 5 momaka ovjenčana mnogobrojnim nagradama, imaju više od 100 000 fanova, nastupe u najvećim dvoranama, David Letterman showu, te više od 50 milijuna pregleda na YouTube-u. Po prvi put su u Europi i to na Omiš guitar festu!
Poslije njih nastupit će i splitski blueseri In Roots.
Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.