Momčad Sveučilišta u Splitu novi je sveučilišni državni prvak u nogometu. Pod vodstvom trenera Ante Rađe i Marka Ercega, profesora s katedre za nogomet Kineziološkog fakulteta, splitski su studenti s četiri uvjerljive pobjede i ukupnom gol razlikom 19:2 suvereno došli do zlata. UnisprtHR Nogomet održao se od 12. do 14. lipnja u Svetom Martinu na Muri a sudjelovalo je osam visokih učilišta iz Hrvatske, podijeljenih u dvije skupine. 
Split je turnir započeo susretom protiv Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara u kojem je bio bolji rezultatom 5:0. Drugog dana natjecanja na rasporedu su bile dvije utakmice – u susretu 2. kola svladan je VERN s 3:0 a nakon toga i Veleučilište Baltazar s visokih 9:1. 
Kao pobjednici skupine naši su studenti izborili finale protiv Sveučilišta u Osijeku u kojem su slavili rezultatom 3:1 te se tako popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja te izborili pravo nastupa na Europskim sveučišnim igrama u Coimbri sljedeće ljeto na kojem će nadamo se uspješno braniti boje splitskog sveučilišta.