Nakon kraće ljetne stanke Sveučilišna galerija „ Vasko Lipovac“ otvara svoja vrata u utorak, 29. kolovoza, u 19 sati izložbom „Sanjala sam neka daleka prostranstva“ akademske slikarice Tatjane Politeo. Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol, a radove T. Politeo bit će moguće pogledati do 10. rujna.

Iz teksta predgovora Sonje Švec Španjol
„Novi ciklus je spoj elemenata i oblika iz svemira s prirodnim oblicima koji nas okružuju, a koje možda nikada ne primjećujemo. Autoričina strast prema putovanjima novim ciklusom uvodi je u jedan novi, neistraženi svijet koji je ujedno i značajan zaokret u slikarstvu Tatjane Politeo, jer napušta svijet dosadašnjih glavnih motiva likova kao što su (hello/miš, amebe/život ameba, životinje/majmun-zebra-lav) i orijentira se na prostor svemira u kombinaciji s elementima iz prirode. Koncept rada baziran je na istraživanju novih oblika, novih tonova te prikazu neistraženog područja svemira.“

Životopis umjetnice:
Rođena 1976. godine u Zagrebu. Diplomirala 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala na preko trideset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na brojnim skupnim izložbama i projektima. Dobitnica druge nagrade na II. međunarodnom bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010., Hrvatska, Split. Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.