Potaknuta činjenicom o porastu broja žrtava trgovinom ljudima, studentica forenzike Megi Stanković Marijanović pokrenula je projekt "PREPOZNAJ I SPASI ME", koji ima za cilj upoznati i educirati mlađu populaciju s navedenom problematikom te tako utjecati na buđenje svijesti i doprinijeti smanjenju broja žrtava trgovine ljudima u budućnosti.
Projekt će se provoditi od 17. do 19. listopada. Prva dva dana od 9 do 13 sati u prostorijama Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, Ruđera Boškovića 33, održat će se predavanja. U drugoj fazi predviđene su radionice i to 19. listopada u vremenu od 13 sati te posjet osnovnim školama.

Predavanja i radionice vodit će stručne osobe iz Ministarstva unutarnjih poslova i Crvenog križa. Stoga se pozivaju studenti da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu, jer će pohađati predavanja i radionice, a nakon toga kao volonteri imati priliku da zajedno sa stručnim osobama iz ovog područja obilaze osnovne škole i pomognu kod provođenja anketa.

Svi sudionici na projektu dobit će potvrde o odslušanim predavanjima, pohađanju radionica, odnosno o volontiranju na projektu od strane Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti.

Svi zainteresirani studenti i studentice Sveučilišta u Splitu koji žele sudjelovati na projektu mogu se javiti voditeljici projekta Megi Stanković Marijanović na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: 099/771-8449 ili koordinatorici projekta dr. sc. Ani Jeličić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Projekt je u potpunosti financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, a osim Sveučilišta u Splitu i Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti na projektu sudjeluje Crveni križ grada Splita, Strukovna udruga kriminalista, Sindikat policijskih službenika te International police association IPA Split.