U ponedjeljak 09. srpnja 2018. u 20:00 sati, u Sveučilišnoj galeriji "Vasko Lipovac" u studentskom kampusu bit će svečano otvaranje izložbe "Volim crtane filmove" autora Davora Gopca.
Davor Gobac je poznati hrvatski roker, frontmen punk-rock benda Psihomodo Pop. Osim glazbom koja je obilježila Gopca i dala mu status rock ikone, splitska publika moći će ga upoznati i kao likovnjaka kroz ovu izložbu. U studentskoj galeriji koja se nalazi u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu, moći ćete vidjeti radove inspirirane umjetnikovom maštom koja je dijelom temeljena na urbanoj pop kulturi, stripu čiju okosnicu prepoznajemo i u crtežu Walta Disneyja, kao i djelima predstavnika pop arta Andyja Warhola.

Kustos izložbe mladi je povjesničar umjetnosti Ivan Kokeza. 
Iz teksta kataloga:
(...) U nepreglednom nizu asocijacija koje prizivaju Gopčevi „animirani“ radovi jedna misao ipak prevladava i objedinjuje dosad nabrojane elemente njegova likovnog izraza. Riječ je o djetinjstvu koje na realnoj i simboličkoj razini možda i najprikladnije definira prezentirani slikarski opus: na realnoj utoliko što autor rođen 1964. godine makar i samo formalno rekapitulira sebi bliske i drage životne epizode (kako su manjim dijelom spomenute ranije), a na simboličkoj utoliko što prikazani eksterijeri i likovi odišu autentičnim slikarskim doživljajem. Gopčeve eskapade, naime, na maštovit i zabavan način recikliraju visoko urbanizirane i otuđene zone odrastanja, formirajući zaigrane i nesputane te nerijetko humoristične i buntovne krajolike pune života. Tako se pod slojevima tek površinski rasvijetljenih i međusobno bliskih utjecaja kriju nekonvencionalna i dječjim zanosom ispunjena slikarska načela.(...)
U glazbenom dijelu nastupa studentski Z bend.
Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita i Splitsko - dalmatinske županije i ostaje otvorena za sve zainteresirane posjetitelje do 19. srpnja 2018.