Sveučilište u Splitu sudjeluje u provedbi projekta Techno-Past Techno-Future,  European Researchers´ Night – TPTF_ERN; popularno zvanog Noć istraživača. Projekt je odobren u sklopu programa Obzor 2020., Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, a službeno je započeo 1. kolovoza 2018. godine. Koordinator projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Sveučilište u Splitu jedan je od partnera. 
Partnerstvo na projektu čine: 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja – koordinator,
Hrvatska zaklada za znanost,
Sveučilište u Zagrebu,
Sveučilište u Rijeci,
Sveučilište u Zadru,
Sveučilište u Osijeku,
Sveučilište u Puli,
Sveučilište u Splitu,
Sveučilište u Dubrovniku,
Sveučilište Sjever,
Hrvatsko katoličko sveučilište,
Institut Ruđer Bošković,
Staroslavenski institut,
Mediteranski institut za istraživanje života,
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša,
Institut za društvena istraživanja u Zagrebu,
Državni zavod za intelektualno vlasništvo,
British Council. 
Noć istraživača održat će se dvije godine 2018. i 2019. u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Dubrovniku, dok će Pula ugostiti Noć istraživača 2018., a Osijek 2019. godine.  
Glavni cilj ovog događanja je promocija znanosti te približavanje znanosti društvu i društva znanosti. Ovim projektom se želi potaknuti zanimanje šire javnosti za nacionalne i europske politike u području znanosti, osvijestiti širu javnost o važnosti znanosti za društvo te važnosti ulaganja u znanost i znanstveni rad. 
Noć istraživača u 2018. godini, između ostalog, naglašava temu kulturne baštine sadašnjosti, jer je 2018. proglašena godinom kulturne baštine na razini EU, dok će 2019. godina biti posvećena kulturnoj baštini budućnosti. 
Više informacija o održavanju događanja, s detaljnim rasporedom aktivnosti, bit će dostupno uskoro na mrežnim https://mzo.hr/hr/europska-noc-istrazivaca-u-pet-hrvatskih-gradova i Facebook stranicama  https://www.facebook.com/EUNightCRO/
Pozivamo Vas da se 28. rujna 2018. godine odazovete Noći istraživača u Splitu u što većem broju!