Pozivaju se svi studenti na sudjelovanje na međunarodnom  skupu „Praktična znanja za studente 2019.“ koji se održava od 4. travnja do  7. travnja 2019. godine na Medicinskom fakultetu u Splitu.
Glavni cilj međunarodnog skupa kojeg organiziraju studentske sekcije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu je podučavanje studenata medicine, stomatologije i farmacije kroz mnoge radionice, predavanja i ostale aktivnosti najvažnijim praktičnim znanjima koja će im biti potrebna u svom profesionalnom životu. Uz edukacijski program organizirati će se i poster / istraživačka sekcija na kojoj studenti mogu prezentirati svoja istraživanja putem PowerPoint prezentacije ili postera. Prošlogodišnji međunarodni skup bio je iznimno uspješan s oko 500 sudionika iz 8 europskih zemalja, 65 predavanja i radionica, 71 profesor i mentor i jedan dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu (prof. Erwin Neher).
Studenti iz preko 55 zemalja Europe i svijeta pozvani su na sudjelovanje, a brojni ugledni svjetski predavači će svojim prisustvom dati dodatnu motivaciju studentima i podići kvalitetu događaju.
Poznati svjetski priznati predavači koji će održati predavanje na skupu u travnju su:
- prof. Sten Grillner (Kavli Prize 2008., Karolinska Institutet, Švedska),
- prof. Leland Hartwell putem video predavanja (Nobelova nagrada za fiziologiju ili medicinu 2001., SAD)
- prof. Dragan Primorac (globalni veleposlanik Penn State University i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske)
- prof. Richard Zare (Wolf Prize for Chemistry 2005., Sveučilište Stanford, SAD)
- prof. John de Groot (Odjel za neuro-onkologiju, Sveučilište Texas, MD Anderson Cancer Center, SAD)
- prof. Miroslav Radman (Fakultet za medicinu - Necker, Sveučilište Paris V u Parizu, Francuska)
- prof. Fabrizio Benedetti (Odjel za fiziologiju i neuroznanost, Sveučilište u Torinu, Italija),
- prof. Zvezdan Pirtošek (Odjel za neurologiju, Sveučilište u Ljubljani, Slovenija) i drugi.
Za vrijeme skupa održati će se brojna društvena događanja za studente, kvizovi, razgledavanje grada Splita, sastanaci Studentskih organizacija i razvijanje međusobne suradnje. Skup je izvrsna prilika za uživanje u prekrasnom gradu Splitu i njegovom zadivljujućem okruženju uz učenje i umrežavanje sa studentima iz više od 55 pozvanih zemalja.
Informacije o predavanjima mogu se vidjeti na web stranici www.practicalknowledgeforstudents.com 
Informacije o registraciji za sudjelovanje na predavanjim možete popratiti na Facebook stranici  www.facebook.com/practicalknowledgeforstudents, Instagram www.instagram.com/pks_split/?hl=en)
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.