Treće međunarodno savjetovanje „Aktualnosti građanskog procesnog prava – nacionalna i usporedna pravnoteorijska i praktična dostignuća“ otvoreno je u četvrtak, 26. listopada, na Pravnom fakultetu u Splitu. Skup okuplja eminentne pravne stručnjake iz Hrvatske, ali i Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije , Španjolske i Bolivije.

Otvorenju je nazočio i prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu koji je u svom uvodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo što je ova konferencija postala tradicionalnate na taj način doprinosi jačanju pravne misli u Hrvatskoj, obzirom da svako novo iskustveno i znanstveno znanje jača razvoj ovog segmenta prava.

Događanja poput ovog skupa znak su izvrsne znanstvene i kongresne aktivnosti na Pravnom fakultetu, a činjenica da skup ima međunarodni karakter govori i o jačanju internacionalizacije. To sigurno doprinosi pozicioniranju našeg Sveučilišta kao najbolje rangiranog u regiji upravo prema kriteriju znanstvene izvrsnosti - kazao je rektor Anđelinović istaknuvši kako se Pravni fakultet također uključio u suradnju sa kolegama s Penn State Sveučilišta, što će također doprinijeti jačanju međunarodne suradnje, odnosno internacionalne komponente Sveučilišta te povećati razmjenu profesora i studenata. Rektor Anđelinović je naglasio i važnost sudjelovanja studenata u radu konferencije te svim sudionicima zaželio uspješan rad.

Nazočne je pozdravio i prof. dr. sc. Željko Radić, dekan Pravnog fakulteta, izrazivši nadu da će uvidi i impulsi, koji će proizići iz ovog savjetovanja, doprijeti novim spoznajama području građanskog procesnog prava.

Skup se održava 26. i 27. listopada, a organizatori su Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, Katedra za građansko procesno pravo, Zavod za istraživanje građanskih sudskih postupaka i suradnju s pravosuđem, Zavod za suradnju s gospodarstvom i ustanovama.
Detaljan program savjetovanja nalazi se u prilogu obavijesti.