Tradicionalna deveta humanitarna akcija Dobro srce studenata Splita koja se u organizaciji Sveučilišta u Splitu održava u periodu od 11. do 21. prosinca najavljena je na konferenciji za medije, održanoj na dan početka u vijećnici Rektorata. 
Akciju su predstavili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović s prorektorom prof. dr. sc. Markom Rosićem, ravnateljica Caritasa č.s. Vlatka Topalović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te studentski kapelan don Mihael Prović, predsjednik Studentskog zbora Josip Podrug i djelatnica Studentskog centra Damira Bašić.
– Već tradicionalno u ovo doba kad se svi radujemo dolasku Božića u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije prikupljamo sredstva za sve kojima je potrebna naša pomoć – rekao je rektor Šimun Anđelinović, istaknuvši kako je želja da se studenti razvijaju ne samo kao stručnjaci nego i odgajaju u dobre ljude. Tome svjedoči i akcija vezana za podjelu  večere u prihvatilištu Udruge MoSt,u kojoj već drugu akademsku godinu zaredom sudjeluju sve sastavnice našeg Sveučilišta. 
- Sveučilište svojim djelovanjem u svoju okolinu treba donositi nove ideje i svjetlo te stvarati novo ozračje – rekao je rektor izrazivši zadovoljstvo činjenicom da splitsko sveučilište u humanitarnim akcijama iskazuje zajedništvo i već je prepoznatljivo po svom humanitarnom djelovanju.
Tijekom akcije prikupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke, a studenti i zaposlenici mogu svoj prilog dati u svim restoranima Studentskog centra, na svim sastavnicama Sveučilišta te na recepcijama studentskih domova Hostel Spinut i Dr. Franjo Tuđman. Na konferenciji je najavljen i humanitarni koncert „Advent  na Sveučilištu“ u suorganizaciji Hrvatskog narodnog kazališta i Sveučilišta u Splitu, a održat će se na Medicinskom fakultetu 21.prosinca. Nastupaju orkestar i solisti Umjetničke akademije u Splitu te solisti Hrvatskog narodnog kazališta.
Na dan koncerta prikupljat će se novčane donacije na ulazu, umjesto plaćanja ulaznica. Sva donirana sredstva, kao i prikupljene potrepštine,  bit će namijenjen potrebitim studentima splitskog sveučilišta koji su u evidenciji Caritasa splitsko-makarske nadbiskupije.
Ravnateljica Topalović je kazala kako će Caritas prikupljene potrepštine iz ove akcije usmjeriti prema socijalno ugroženim obiteljima, koji su u programu pomoći, dok će financijska sredstava biti uplaćena za 10 studenata Sveučilišta, čiji su zahtjevi za stipendiranjem novopristigli u Caritas ove akademske godine. Inače Caritas u programu stipendiranja ima 86 učenika i studenata, od čega ih je 42 sa Sveučilišta u Splitu. 
Važnost usmjeravanja mladih na humanitarni rad istaknuo je i predsjednik Studentskog zbora Josip Podrug, koji je kazao kako će Zbor motivirati studente da se uključe u doniranje izrazivši nadu da će akcija biti uspješna kao i prethodnih godina. 
Damira Bašić je kazala kako je humanitarno djelovanje Sveučilišta određeno i Strategijom, odnosno sukladno 3. strateškom cilju, trećeg područja koje se odnosi na Sveučilište kao odgovoran društveni segment u svojoj lokalnoj sredini i sukladno Akcijskom planu njene provedbe.
Studentski kapelan don Prović je ustvrdio kako su studenti i proteklih godina dokazali kako imaju veliko srce te izrazio nadu da će kako biti i ove godine.
Sveučilište u Splitu humanitarnu akciju organizira u suradnji sa Studentskim centrom, Caritasom Nadbiskupije Split te Uredom za pastoral mladih, uz podršku Studentskog zbora, Centra za savjetovanje studenata i ASUS Alumni udruge.