Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu održati će se u ponedjeljak, 29. travnja, na Ekonomskom fakultetu, Cvite Fiskovića 5. Tom prigodom će se od 10:00 do 14:00 sati studentima u atriju Fakulteta predstaviti brojni suradnici i partneri gospodarstvenici našeg Sveučilišta.

Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike jer stručna praksa u nastavnoj bazi može otvoriti i mogućnost budućeg zaposlenja. Ustanove, tvrtke i udruge koji će sudjelovati na Danu nastavnih baza su: hotel Le Meridien  Lav, hotel Cornaro, hotel Radisson Blu Resort Split, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, tvrtka Tommy,  tvrtka AD Plastik, tvrtka AD Brodovi,  turistička agencija „Adriatic.hr“, Špica sustavi d.o.o., Kristalna ideja d.o.o., Knauf d.o.o. Sveučilište u Splitu – Erasmus program, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Prezentacije u D6 dvorani Ekonomskog fakulteta od 12:00 do 14:00 sati održat će tvrtke AD Plastik d.d, Špica sustavi d.o.o. te Knauf d.o.o. za sve studente zainteresirane za poduzetništvo.

Studenti će na taj način imati priliku bolje upoznati naše nastavne baze - ustanove, institute, tvrtke, koje će studentima nuditi stručne prakse. Ovdje se prvenstveno misli na praktični dio nastave, gdje mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente našeg Sveučilišta i tako im pomažu da se teoretska znanja povežu s praksom.

Svečanost Dana nastavnih baza održat će se u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 11 sati, kada će se, među ostalim, dodijeliti nagrade najboljim nastavnim bazama i studentima koji su se iskazali tijekom stručne prakse.