Svečano otvorenje 2. ZORH Susreta znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša održano je u četvrtak 26. travnja  na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.
Konferenciju koju su organizirali studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i biologa podržao je i dekan fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković zahvalivši svima na uloženom trudu.
Tematika ovog susreta je iznimno značajna i ona se obrađuje na mnogim studijskim programima kako na našem fakultetu tako i na sestrinskom zagrebačkom  Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije s kojim izvrsno surađujemo. Ove godine s ciljem bolje internacionalizacije pokrećemo i zajednički studij na engleskom jeziku „Chemical and environmental technology”, čiji smo mi sunositelji – rekao je dekan Jerković ističući kako će se i kroz projekt Funkcionalne integracije nabavkom nove suvremene opreme osigurati napredak u znanstvenim istraživanjima, pa tako i na istraživanjima u području zaštite okoliša.
Studentsku konferenciju otvorila je prorektorica prof.dr.sc. Đurđica Miletić kazavši kako Sveučilište podupire sve aktivnosti KTF-a  nastavne, stručne i znanstvene.
Posebno mi je zadovoljstvo što imam čast službeno otvoriti ovaj skup jer je udio studenata u konferenciji vidljiv i značajan, a upravo nam je cilj spojiti mlade ljude s iskusnim mentorima i na takvoj uspješnoj suradnji graditi našu budućnost – kazala je prorektorica Miletić čestitavši studentima na njihovom velikom angažmanu, a posebice na odabranoj temi konferencije.
Prema riječima predsjednice Organizacijskog odbora Ivane Drventić u konferenciji sudjeluje 167 sudionika, 17 predavača, a izložit će se 9 posterskih radova.
Pokrovitelji susreta su: hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marjana Petir i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.