Sa zadovoljstvom najavljujemo svečano otvorenje izložbe “Morski čovik” u ponedjeljak 17. prosinca 2018. u 18.00 sati u Sveučilišnoj galeriji “Vasko Lipovac” (Ruđera Boškovića 31, 21000 Split).
Odabrani radovi koji ističu bogatstvo života na moru, a koje naše društvo čini predivnim, intrigantnim i inspirativnim mjestom. Autori su zabilježili zanimljive detalje, kulturnu baštinu, tradiciju manjih mjesta usko vezanih uz more. Kako smo ranije najavili, izložba ”Morski čovik” je humanitarnog prodajnog karaktera. Sav novac prikupljen od prodaje fotografija ide za potrebe Skloništa za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu splitsko-dalmatinske nadbiskupije.
Uz fotografije, u galeriji će biti izloženi video radovi, telegraf, kompas, knjige s pomorskim pričama iz 1884. godine, skenovi iz peljara iz 1804. godine, stara pisma pomoraca i njihovih najbližih, stare razglednice i dječji radovi na temu ”Morski čovik” iz DV Tamarin. Također, bit će izloženi modeli Minolopalagač – MINELAYER (BSO) i m/b ”ORANGE STAR” iz Brodosplita.
Popis odabranih autora možete vidjeti na:
http://www.invictusmare.hr/izlozba-morski-covik-se-otvara-u-ponedjeljak-u-sveucilisnoj-galeriji-vasko-lipovac/
Među odabranim autorima, kriju se tri nagrađena autora koji će imati priliku jedriti sa studentima Pomorskog fakulteta u Splitu.
Sponzori i partneri: Sveučilište u Splitu, Pomorski Fakultet u Splitu, Studentski Zbor Sveučilišta u Splitu, Sveučilišna knjižnica u Splitu, Sveučilišna galerija “Vasko Lipovac” i Brodosplit član DIV Grupe.
Dođite, saznajte tko je pravi morski čovik, upoznajte ekipu Invictus Mare i dobro se zabavite!