U Noći muzeja 31. siječnja ne propustite posjetiti Sveučilišnu galeriju Vaska Lipovca u kojoj će se održati bogat kulturni program. U 19:00 sati započinje koncert Gradskog mandolinskog orkestra Sanctus Domnio pod ravnanjem maestra Vlade Lukasa. Na programu će se naći  odabrana djela filmske  glazbe  mali  homage talijanskom virtuozu i filmskom skladatelju Nini Roti. Izbor najpoznatijih tema iz njegova filmskog opusa (Kum, La Strada, Amarcord, La dolce vita) dio su bogatog  glazbenog programa. Od novije filmske glazbe orkestar će izvesti skladbe H. Zimmera   Inception (Time) i  Drink my hearties  iz filma  Pirati s Kariba. Posebni dodaci bit će skladbe splitskih skladatelja i  samih članova orkestra T. Kalebića, P. Sviličića i  J. Banića. Povodom svjetskog  obilježavanja 250. godišnjice rođenja Ludwiga van Beethovena na programu je i skladba  Sonatina u C  duru za mandolinu i čembalo.

U 20:15 sati slijedi svečano otvorenje izložbe dvoje autora Milan Pavlović / Korana Lukić-Šuran.
Splitskoj publici predstavit će se dvoje akademskih slikara Milan Pavlović (Bjelovar) i  Korana Lukić  Šuran (Fažana ). Korana Lukić Šuran slika batanu (mali ribarski brod) specifičan za rovinjski ribarski život , a Milan Pavlović se bavi prirodom na način da preslikava obrazine bjelogorice svog kraja. Radi se o slikarima dviju  različitih filozofija  što se očituje kod  Lukić Šuran u specifičnom geometrijom seciranju  problema objekta, dok Pavlović analizira strukturu same prirode.  Boje kod Šuran Lukić su izrazito ekspresivne, jake sa  dominacijom  tri boje (crvena.  crna , narančasta), dok kod  Pavlovića dominira magličasta  i pomalo bajkovita sfumato atmosfera. Lukić Šuran predstavit će se sa dvanaest  velikih formata u tehnici akril na platnu, a Pavlović s pet mega formata u kombiniranoj tehnici. Autore i izložbu će predstaviti kustos Igor Brešan.  
O autorima:
Milan Pavlović rođen je 1960. u Novoj Rači. Diplomirao je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Josipa Biffela. Ravnatelj je Gradskog muzeja u Bjelovaru, gdje i živi. Bitni ciklusi: „Madrigali“, „Tajna zemlje“, „Portali“, „Zidovi sjećanja“, „Lišće“ …
Korana Lukić Šuran rođena je 1977. u Puli. Završila je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna 1996. u klasi Ivana Obrovca. Godine 1997. upisuje se na Odsjek likovnih umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, smjer slikarstvo i diplomira u klasi Marijana Pongraca. Nakon diplome, po povratku u Pulu, dvije godine vodi klub SMI-DGI. Radi kao scenograf, dizajner interijera, profesor likovne kulture, likovni edukator za djecu i odrasle. Vodi udrugu Ars u Fažani. Surađuje s Istarskom županijom na projektu Istra Inspirit. Posljednji markantniji ciklus slika čine veliki, karikaturalni prikazi obitelji, djece, roditelja, prijatelja … Živi i stvara u Fažani, a radi u školi na Verudi u Puli.