U bogatoj ostavštini književne i znanstvene literature, mi svejedno polagano migoljimo prema vani i utječemo se digitalnom i informacijskom dobu kao lakšem putu. Percipiramo ga ispravnim jer je općeprihvaćen, i institucionalno podržan, ali teško je ne uočiti da znanje kao kategorija znatno devalvira, a informacija zauzima njegovo mjesto, iako nedostojno.


Uključimo se aktivno, i dajmo ovom društvu jedan novi zamah u kulturno umjetničkom smislu. Priređujemo u ovoj akademskoj godini nekoliko poučnih tribina, teme su razne, ali aktualne za sve studente željne znanja i novih intelektualnih izazova. Pozivamo sve studente našeg Sveučilišta da nam daju svoje prijedloge o čemu bi htjeli slušati, raspravljati ili debatirati.

Sadržajno i veselo će biti i u našem Tinelu, pogotovo subotom, studentske večeri upotpunit će nam nekoliko izvrsnih bendova, a bit će i smijeha, stand up comedije, te večeri poezije uz glazbu uživo, između stihova.
Studenti glazbenog odjela Umjetničke akademije snažnije će se povezati s profesionalnim glazbenicima i putem zajedničkog muziciranja u orkestru stjecati neophodna nova iskustva u radu.

Studenti s likovnim darom su naročito pozvani osmišljavati vizualni identitet svih naših projekata, a poglavito promisliti pomnije i iznijeti prijedloge vizualnog identiteta našeg Sveučilišta, kao rastućeg pokretača dobrih ideja u našoj sredini.