Tko smo mi i što ti pružamo?

Svi koji sudjelujemo u pisanju ovog priručnika smo bivši studenti pa dobro razumijemo zavrzlame kroz koje prolaziš u svojim prvim akademskim danima. Objedinili smo neke od tema koje smatramo najkorisnijima. Ne garantiramo da će vodič ukloniti baš sve poteškoće, ali u nekim situacijama ćeš barem znati što treba ‘guglati’. Ne zaboravi da se uvijek možeš obratiti za pomoć Studentskom centru u Splitu te Studentskom zboru Sveučilišta u Splitu

01
Studentski centar Split

Studentski centar kao što mu ime kaže je centralno mjesto na kojem možeš naći sve potrebno tijekom studiranja, od smještaja, hrane, studentskih poslova do mjesta za zabavu, sport i opuštanje. Studentski centar uvijek slijedi svoju viziju i misiju, točnije njegovo vodstvo i svi zaposlenici, svakoga dana rade na podizanju razine studentskog standarda. Razvojem svih segmenata prehrane, smještaja, zapošljavanja, sporta, kulture i zabave, Studentski centar želi osigurati svakom studentu sigurno okruženje ispunjeno kvalitetnim sadržajima, kako bi zadovoljni prošli kroz svoje zahtjevne studentske dane.

02
Prehrana
03
Smještaj
04
Student-servis
05
UniSpot aplikacija – za sve informacije u pravo vrijeme

UNIspot aplikacija je uistinu olakšala dostupnost širokom spektru informacija potrebnih studentima u Splitu. Aplikaciju možeš skinuti preko googleplaya i appstorea.

Na početnoj naslovnoj stranici aplikacije stoje sve novosti koje su iste kao i one na web stranici studentskog centra www.scst.hr.Na aplikaciji možeš pronaći korisne informacije vezane za natječaje, koncerte, dežurne restorane, studentske udruge Nadalje, možeš vidjeti dnevnu ponudu hrane u svim restoranima, a također imaš i uvid u snimke uživo kako bi mogao vidjeti kolika je trenutno gužva u pojedinom restoranu. Iduća mogućnost, kao što je prethodno napomenuto, jest vidjeti sve dostupne poslove.Najveća je prednost ove aplikacije to što putem nje možeš provjeriti koliko ti je novaca još ostalo na iksici da ne bi došlo do nelagode prilikom naplate ručka. Jednako tako, imaš pregled svih ugovora izvađenih u tekućoj akademskoj godini kao i izračunatu ukupnu zaradu. UNIspot aplikacija se također pobrinula da ne moraš sam izračunavati koliko ti je ostalo zaraditi do gubitka porezne olakšice ili do poreznog limita.

06
Sveučilišna knjižnica

Sveučilišna knjižnica je mjesto u kojem u ugodnom i modernom ambijentu možeš spremati svoje ispite i kolokvije. Također, knjižnica obiluje gotovo svim udžbenicima koji su potrebni za studiranje na nekom od fakulteta na Sveučilištu. Kao student, pravo posudbe izvan zgrade Knjižnice nemaš, ali uvijek se možeš udobno smjestiti u njezinim prostorijama te nakon što završiš s radom, vratiti knjigu. Knjižnica je omogućila noćno učenje studentima i njeno je korištenje besplatno. Unutar knjižnice je uvijek održavan red i tišina, tako da je ovo pravo mjesto ukoliko ti cimeri ili ukućani ne daju mira za učenje. Sve što ti za učlanjenje treba jest valjana x-ica koju prilažeš na šalteru koji se nalazi na samome ulazu.