Sport je iznimno važan za izgrađivanje mlade osobe, ne samo fizički već i društveno koristan, ima i pozitivne psihičke posljedice. Vježbanje doprinosi uravnoteženom emocionalnom stanju, značajan je faktor za fizičko i mentalno zdravlje, rješava rastući problem neaktivnosti i sedentarnog načina života. Pored učenja i studiranja studenti moraju imati priliku za rekreativnim bavljenjem sportom.

Sveučilišni sport, pod brandiranim nazivom Unisport, je četvrti najmasovniji i najzabavniji organizirani sustav sporta u Hrvatskoj, dostupan svima studentima hrvatskih visokoškolskih ustanova, orijentiran na zabavu i radosti bavljenja sportom. Omogućava studentima sudjelovanje u organiziranim oblicima natjecanja i rekreacije a pritom ne isključuje postizanje vrhunskih sportskih rezultata, vraća sport njegovim izvornim vrijednostima i Olimpijskoj povelji.

Studentski centar u suorganizaciji sa Splitskim sveučilišnim sportskim savezom i Uredom za sport na godišnjoj razini organizira preko 20 sportsko-rekrativnih manifestacija za studente Sveučilišta u Splitu, što uključuje natjecanja u brojnim sportovima, rekreativne grupne oblike vježbanja u fitnessu, dvorani i na otvorenom te izlete. Studenti na raspolaganju imaju korištenje SC Fitnessa, sportske dvorane i vanjskih terena za nogomet i košarku na Kampusu te nogometnog terena s umjetnom travom i betonskog košarkaškog igrališta u Spinutu. Pored toga, predavanjima i radionicama iz područja sporta i tjelesnog vježbanja studentima će se dodatno približiti sport i tjelovježbu te pružiti teoretska znanja i informacije o brojnim pitanjima koja su zasigurno u fokusu razmišljanja svih mladih.

Cilj ovih aktivnosti je promovirati sport, tjelesno vježbanje, brigu za zdravlje kod studenata, zdravo ponašanje i zdrave stilove života, promovirati tjelesnu aktivnost kao redovitu svakodnevnu aktivnost. Sportom se mlade želi dovesti na pravi i zdravi put, bez droge, nasilja, alkohola i ostalih poroka.