Studentski dom “Bruno Bušić” izgrađen je 1978. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu, a rekonstrukcija doma i nadogradnja katova završena je u rujnu 2020. godine.

Ukupni kapacitet studentskog doma je 465 studenata. Dom ima 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba, te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti.
Svaka soba sadrži balkon, klimatizacijski uređaj, hladnjak i Wi-Fi internetsku vezu, a na svakom katu studentima su na raspolaganju čajne kuhinje, učionice i po dvije velike terase za druženje.
Bruto površina rekonstruirane građevine je 7.037 metara četvornih sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja, uključujući i sportske sadržaje.
Naime, studenti na raspolaganju imaju suvremeno uređenu kantinu, zajedničku učionicu sa 60 mjesta, predavaonicu kapaciteta 65 mjesta, praonicu rublja, lift za osobe sa smanjenom pokretljivošću, malonogometno i košarkaško igralište te opremu za rekreaciju i odmor

Vrijednost rekonstrukcije studentskog smještaja i pripadajućih sportskih sadržaja je približno 65 milijuna kuna. Od toga je čak 32.550.000,00 kn bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.