objavljeno
06 Listopad 2021

Produkcija Izvan fokusa objavila je novi natječaj „Džeparac“ u sklopu donacijskog programa „U fokusu“ koji se provodi nakon prelaska poslovanja u društveno poduzeće. Donacijski program „U fokusu“ program je sufinanciranja raznih aktivnosti mladih umjetnika, stipendiranja njihova školovanja, poticanja razvoja kreativnosti kroz razne edukativne programe kao i pružanja potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija. U ovom nepredvidivom periodu Izvan fokusa želi financijski podržati mlade autore, kako bi uz studij mogli razvijati vlastiti umjetnički izričaj. Na temelju javnog poziva izabrat će se student/ica koji će mjesečno primati stipendiju u iznosu od 1.000,00 kn tijekom cijele akademske godine (12 mjeseci). Stipendija je namijenjena redovnim studentima preddiplomskih i diplomskih studija umjetničkih akademija i fakulteta diljem Hrvatske. Za prijavu nema dobne granice, a studenti će morat predati sljedeće dokumente:

  •   Potvrdu o redovitom studiranju na umjetničkoj akademiji ili fakultetu

  •   Motivacijsko pismo

  •   Kreativni projekt/rad po slobodnom izboru

  •   Izjavu o primanju drugih stipendija (ili izjavu da ne prima niti jednu drugu stipendiju)

    Student također mora predati kreativno djelo/projekt/rad prema vlastitom izboru kojim predstavlja vlastiti umjetnički izričaj, estetiku i kreativnost. Ako je riječ o glazbi ili audiovizualnom djelu, djelo ne smije trajati duže od 5 minuta. Najvažniji kriteriji za izbor stipendista je upravo kreativni projekt. Rok prijave je do 15.

    listopada 2021., a predaju se na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naslovom maila „Prijava za Džeparac“. Rezultati će biti javno objavljeni na mrežnoj stranici Izvan fokusa (https://izvanfokusa.hr) 20.listopada 2021.godine. Više se može pronaći na web stranici www.izvanfokusa.hr/u-fokusu/.