objavljeno
13 Prosinac 2021

Preko 300 studenata Sveučilišta u Splitu u petak je imalo priliku uživati u pravoj božićnoj bajci u restoranu Kampus. Nakon uspješne organizacije svečanih večera za Valentinovo, Dan žena i početak akademske godine, Studentski centar u Splitu organizirao je jednu takvu večeru i za Božić. U restoranu se tražilo mjesto više i sva su mjesta bila rezervirana već dva sata od početka prijava za večeru.

Studenti su večeru platili iksicom, a za 6,40 kn po osobi imali su štošta za kušati na švedskom stolu: dalmatinska pašticada s njokima, file bijele ribe u umaku od bijelog vina sa zelenom purom, šareni mini-burgeri, zelena tjesteninu s tunjevinom, pulled pork u umaku i zapečeni tortelini s 4 vrste sira. Božićnom ugođaju doprinijelo je i uređenje restorana. Stolovi su ili decentno ukrašeni s prigodnim svijećnjacima na sredini stola, rasvjeta je unijela dodatnu kućnu toplinu, restoran odnedavno krasi i raskošno Božićno drvce, a preko 200 metara lampica se smjestilo poviše plesnog podija. - Predivno je sve ukrašeno, hrana je predivna i mislim da se ko studenti u Splitu možemo ponositi ovim događajem - govori nam Martina Nevistić, studentica sestrinstva na Sveučilišnom odjelu Zdravstvenih studija. Nakon obilne večere, na švedskom stolu su posluženi kolači, a nakon toga su se studenti isplesali na plesnom podiju gdje je za atmosferu bio zadužen tročlani studentski bend. - Lijepo je što su nam iz Studentskog centra ovo upriličili pogotovo u vrijeme epidemije korona virusa. Malo je ovakvih događaja za studente pa nam je stvarno lijepo večeras - govori nam Luka Svaguša, student FESB-a. 

Oko ponoći su studenti radosnih lica počeli napuštati restoran. Ljepota je Božića u prisutnosti, a ne u darovima. U vremenu u kojem trenutno živimo prisutnost cijenimo više nego prije. Većeg dara od zajedništva trenutno nema na tržištu. Studentski centar zahvaljuje svim studentima na odazivu i svima želi ugodan i ispunjen ostatak adventa, sretan i blagoslovljen Božić i mnogo uspjeha u privatnom i akademskom životu u novoj 2022.