objavljeno
21 Siječanj 2022

Djed Božićnjak je iskoristio priliku za vrijeme božićnih praznika da nesmetano posjeti prazne studentske sobe splitskih domova i u svakoj ostavi malen dar za studente. Desetak dana nakon posjete Djed je na adresu Studentskog centra u Splitu poslao popis najčišćih soba i zamolio ih da u njegovo ime nagrade uredne studente.

Nije nam preostalo drugo doli uzeti darove u ruke i posjetiti odabrane sretnike. Na prvom katu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman smjestila se najčišća soba na Kampusu u kojoj glavnu riječ vode studentica ekonomije Sara Laštro te studentica Učiteljskog fakulteta Nikol Ćupić. Zatekli smo ih u učenju i pripremi za nadolazeće kolokvije, ali primanje darova ih nije omelo. -Prvo bih se zahvalila Djedu Božićnjaku na poklonima koji su nas dočekali. Nama je najnormalnije da nam je soba uredna i čista jer onda bolje učimo i normalno funkcioniramo - govori nam Nikol. -U domu nam je jako dobro. Dobili smo nove zavjese koje su nam razvedrile sobu i dobili smo nove madrace - zaključuje Nikol dok Sara uredno slaže poklonjeni kišobran, rokovnik i platnenu vrećicu. U Studentskom domu Bruno Bušić nagrađene su dvije sobe. U prvoj su smještene tri studentice: Daria Jelavić, Ivana Lana Raos i Mila Zelenika. Cure smo zatekli u radnoj atmosferi učenja, ali unatoč trenutnom pritisku raznoraznih rokova soba blista. – Nagrada nas je iznenadila i nismo je očekivale. Cimerice i ja volimo da je sve čisto i uredno jer lakše učimo. Poslije kolokvija volimo detaljno očistiti sobu – govori nam Mila Zelenika. Andrea Brčić, Antonia Franić i Lucija Krstičević studentice su PMF-a koje također pripremaju kolokvije. Unatoč učenju u sobi nas je dočekala dobra glazba i radna atmosfera. -Ovaj poklon za najčišću sobu nas je jako iznenadio kao i naše susjede koji su ljubomorni što oni nisu nagrađeni. Kao što vidite mi osim što puno učimo puno i čistimo - uz smijeh govori Lucija. - Jako smo zadovoljne u domu. Volimo blizinu Marjana i blizinu mora. Faks je malo dalje, ali nam to ne smeta jer su uvedene studentske linije tako da je povezanost dobra - zaključuje Lucija. A muški obraz je opravdala studentska soba u Hostelu Spinut u kojoj red drže Antonio Šiklić, student FESB-a i Ante Čavlina, student KBF-a. - Jako sam zadovoljan nagradama, a naša soba je uvijek ista jer moj cimer i ja svakog dana to lijepo i striktno držimo čistim i urednim - uvjerljivim glasom govori Antonio.

Nagrade su podijeljene i nadamo se da će poslužiti kao motivacija svim stanovnicima domova da svoje studentske sobe čuvaju i drže urednima jer znamo kako se kaže: “Čistoća je pola zdravlja”.

 

Dokumenti za preuzimanje