objavljeno
20 Lipanj 2023

Veselo i aktivno je bilo na krovu studentskog doma na kampusu u Splitu. Ova atraktivna lokacija sportsko-rekreativnih sadržaja Studentskog centra u Splitu bila je mjesto održavanja natjecanja SUN&FUN games. U igrama je sudjelovalo preko 300 studenata koji su se natjecali u košarci 3x3, cageballu, fitness izazovu i kompilaciji drugih zabavnih igara.
Događaj je organizirao Studentski zbor Sveučilišta u Splitu uz veliku pomoć Sveučilišta u Splitu, Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i  Studentskog centra u Splitu.

– Vrijeme se stabiliziralo pa smo odlučili studente malo zagrijati prije ispitnih rokova. Studente trebamo poticati na bavljenje sportom i to nam je bilo u planu i programu studentskog zbora za ovu godinu. Ovo je vrijeme kad obilježavamo i dane Sveučilišta i dane studentskih domova pa se sve lijepo povezalo u jednu priču – poručio je Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Studente je motivirao i bogat nagradni fond, a nagrade najboljima je po završetku natjecanja u ime domaćina uručio Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Sveučilišta u Splitu. Košarkaška ekipa “No stars” suvereno je osvojila prvo mjesto i uskoro se pakiraju i zasluženo putuju na odmor u Italiju, točnije u posjet kolegama sa Sveučilišta Parthenope u Napulju, dok pobjednička cageball-ekipa “Dragon Ball Z” može birati putovanje na jedno od osam sveučilišta SEA EU alijanse.