objavljeno
21 Lipanj 2023

Studentski centar Split i ove je godine organizirao nagradni natječaj Ocijeni spizu i nagrada je blizu kojem je cilj motivirati studente da nakon posjete menzi ostave komentar na pojedeni obrok, a sve u svrhu sadržajnije povratne informacije o kvaliteti hrane u restoranima studentske prehrane u Splitu. Studenti su kućama odnijeli nagrade ukupne vrijednosti više od 5.000 eura.


Nagradni je natječaj započeo 1. veljače i trajao je do konca svibnja. Studenti su hranu ocjenjivali preko mobilne aplikacije UNISpoT. Nagrađene su tri kategorije: najaktivniji ocjenjivač, najkorisniji ocjenjivač i račun s najviše različitih proizvoda. Dodjeljivane su i mjesečne nagrade pa su studenti imali stalnu motivaciju za sudjelovanjem u natječaju. Sudjelovalo preko 1.500 studenata koji su ostavili više od 50.000 komentara. Nagrade najboljim ocjenjivačima je podijelio Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu, zahvalivši studentima na vrijednom sudjelovanju u natječaju i poželjevši im uspješan završetak akademske godine. – Željeli smo uključiti što veći broj studenata u ocjenjivanje hrane kako bismo dobili što precizniju povratnu informaciju o kvaliteti hrane. Komentari se pomno analiziraju i na svaku kritiku se promptno reagira, a sve u svrhu konstantnog poboljšanja prehrane u našim restoranima -  rekao je Žižić nakon dodjele.


Ana Bjeliš, studentica pete godine na Medicinskom fakultetu Split, u Opuzen je odnijela dvije glavne nagrade, električni bicikl vrijednosti 2.300 eura za najaktivnijeg ocjenjivača, te pametni mobitel za račun s najviše proizvoda. - Hvala Studentskom centru u Splitu na odličnim nagradama koje su me i privukle da se priključim ovom nagradnom natječaju. Uglavnom sam zadovoljna kvalitetom hrane i uslugom u menzama, ali drago mi je da postoji mogućnost komentiranja i na taj način poboljšavanja prehrane ne samo za mene, nego i ostale studente u Splitu – rekla je Ana dok je preuzimala novi bicikl. – Električni bicikl je kao pogođen za Split koji je prepun uzbrdica. Jedva ga čekam provozati – zaključila je uz osmijeh.


Njezin dobar prijatelj Tomislav Damjanović, student četvrte godine PMF-a, kući je otišao s novim laptopom. – Pogledao sam karakteristike laptopa i moram reći da sam zadovoljan, od procesora do radne memorije. Taman sam razmišljao o promjeni svog starog laptopa – rekao je Tomislav.


Ostali dobitnici kući su otišli s pametnim satom, bežičnim slušalicama, brijaćim aparatom, kartama za Ultra Europe festival, brojnim bonovima, parfemima i sl. Nagradni fond je svake godine sve veći i definitivno se isplati sudjelovati i iduće akademske godine.