objavljeno
26 Lipanj 2023

Organiziran od strane udruge "Bik", uz podršku Sveučilišta u Splitu i Studentskog Centra Split, ovaj događaj je imao za cilj predstaviti maturantima sve pogodnosti i mogućnosti koje pruža splitsko sveučilište.

Na popularnoj stanici Spinut, maturante je dočekao miris svježe pečenih francuskih croissanta, a nakon doručka, maturanti su započeli obilazak studentskih domova "Hostel Spinut" i "Bruno Bušić". Sobe za igre s raznim zabavnim aktivnostima poput PlayStationa, stolnog nogometa, biljara i pikada te teretana, samo su neki od sadržaja koji su ostavili dobar dojam na maturante. 

Posebno zanimanje maturanata pobudio je predstavnik splitskog Unisporta koji je detaljno predstavio sportske mogućnosti na sveučilištu. Ova prezentacija privukla je posebnu pažnju među sportski aktivnim maturantima.

Nakon kratke vožnje autobusom, maturanti su stigli do Tinela, gdje su započeli razgledavanje kompleksa na Kampusu te su imali priliku dobiti cjelovit uvid u ponudu raznolikih i beplatnih sadržaja za studente. Za maturante je bio organiziran i besplatan ručak u menzi na Kampusu. Uživajući u obroku, maturanti su iskazali svoje zadovoljstvo i zahvalnost organizatorima.

Otkrivajući bogatstvo i ljepotu splitskog sveučilišnog života, budući akademski građani su stekli uvid u mogućnosti koje ih očekuju u njihovoj akademskoj budućnosti. S ovakvim pozitivnim iskustvom, maturanti su sigurni da će splitsko sveučilište biti pravi izbor za njihov daljnji studij.