objavljeno
22 Rujan 2021

Poštovane studentice i studenti, u nastavku su obavijesti o useljenju u studentske domove te Učenički dom u Splitu, u akademskoj godini 2021./22.

  1. Svi studenti koji su ostvarili pravo na jedan od studentskih domova u Splitu moći će se useliti u periodu 1.listopada, 3. listopada, 4. listopada i  5. listopada 2021., od 8.00 sati do 16.00 sati. U slučaju da Studentski centar bude imao mjesta i prije navedenih datuma i rokova useljenja, studentima će biti omogućeno useljenje i prije navedenih datuma, i to onim studentima koji su se u aplikaciji za rezervacije soba i domova najavili za useljenje u određene datume u mjesecu rujnu! Useljenje studenata koji su se rezervirali prije 1.10. započinje od 26.9.2021.!

Oni studenti koji se u studentski dom usele u mjesecu rujnu, dakle prije 1.10., morat će platiti trošak od 50 kuna po danu korištenja smještaja, jer u periodu mjeseca rujna 2021.g., ne ide subvencionirana cijena za akad. 2021./22.g.

        2.  Za useljenje je potrebno donijeti i ispuniti sljedeće stavke:

- prilikom useljenja studenti su dužni sa sobom imati dokaz o uplati stanarine za mjesec listopad 2021. (subvencionirane cijene Studentskih domova su na linku web stranice SC-a Split www.scst.unist.hr , pod SMJEŠTAJ, kao i primjer kako popuniti virmansku uplatnicu).

- prilikom useljenja studenti moraju donijeti valjani dokaz da su kao redovni studenti upisani u akad. 2021./22.g. 

- prilikom useljenja u studentske domove studenti sa sobom moraju donijeti liječničku potvrdu (od svog odabranog liječnika) kao dokaz da mogu boraviti u studentskom domu (liječnička potvrda mora biti novijeg datuma).

- prilikom useljenja studenti sa sobom moraju ponijeti i svoju posteljinu (jastučnicu, plahte-lancuni, prekrivač-deke i sanitarni pribor)

- sukladno propisanim mjerama zbog epidemije Covida 19, SVI  studenti su dužni nositi zaštitne maske unutar studentskih domova, držati propisani razmak od 1.5 metra, i u slučaju da imaju temperaturu iznad 37.2 stupnjeva, ne smiju doći useliti u studentski dom, te se moraju javiti svom  liječniku, sve dok ne utvrde da se ne radi o zarazi Covidom 19. Nakon što student utvrdi da se ne radi o zarazi Covidom 19, tada može useliti u studentski dom, s tim da preko maila mora hitno obavijestiti voditelja, ili voditeljicu doma (za dom Bruno Bušić i dom Hostel na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a za dom dr. Franjo Tuđman na Kampusu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  Napomena je da studentski domovi ne mogu biti mjesta za samoizolaciju!

- studenti moraju osobno doći na useljenje u studentske domove (nikako ne smiju poslati nekog drugog, da ih umjesto njih samih useli u studentske domove (kao npr.: roditelji, prijatelji, kolege)!

-  studenti tijekom useljenja potpisuju Ugovore o smještaju, Izjave o zaduženju sobe i sobnog inventara, te su se dužni upoznati s Pravilnikom o domskom redu koji se nalazi  na web stranici Studentskog centra Split www.scst.unist.hr

- oni studenti koji ne potpišu Ugovor o smještaju do zadnjeg datuma roka useljenja, i to do 5.10.2021., te oni studenti koji nisu preko aplikacije rezervirali studentski dom i sobu, smatrat će se da su odustali od studentskog doma, bez obzira na ostvareno pravo po natječaju!

Jedino u slučaju da studenti dokažu da su u samoizolaciji, ili da su zaraženi Covidom 19, ili da imaju temperaturu iznad 37.2 stupnjeva, mogu useliti i iza 5.10., ali se moraju javiti na mail voditeljici doma, ili voditelju doma, čije mail adrese su navedene u ovoj obavijesti.

Način useljenja u Učenički dom u Splitu je objavljen na web stranici Učeničkog doma u Splitu ( http://www.dom-ucenicki-st.skole.hr/upis-studenata-u-ucenicki-dom/ )