objavljeno
13 Lipanj 2022

Sukladno odredbama Ministarstva znanosti i obrazovanja od 16. srpnja do 31. kolovoza predviđena je ljetna stanka. U navedenom periodu subvencija države za smještaj i prehranu ne postoji.
Prema trenutnim saznanjima određeni studenti imaju obaveze na fakultetu nakon 15. srpnja što nije u skladu s kalendarom nastave Sveučilišta po kojem je zadnji dan obaveza na fakultetu upravo 15. srpnja.

Neovisno o prestanku subvencije za smještaj i prehranu, Studentski centar će osigurati smještaj za one studente koji zaista imaju obaveze na fakultetu koje nisu predviđene kalendarom nastave Sveučilišta u Splitu, pod uvjetom da zadovoljavaju tražene kriterije.
Smještaj u studentskom domu će biti omogućen studentima koji imaju obaveze na fakultetu nakon 15. srpnja ako su ostvarili pravo na smještaj u domu sukladno službenim rezultatima natječaja od 5. rujna. 2021.

Studentima koji su dobili bilo koju vrstu upozorenja ili opomene zbog kršenja Pravilnika o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Splitu i ugovora o subvencioniranom smještaju te onim studentima koji su svoje sobe držali neurednima smještaj neće biti omogućen nakon 15. srpnja.

Studenti kojima je potreban smještaj nakon 15. srpnja zbog obaveza na fakultetu dužni su ispuniti obrazac u prilogu i obrazac ovjeriti od strane fakulteta kao potvrdu koju moramo imati zbog oslobođenje studenta plaćanja boravišne pristojbe.

Svi studenti kojima je potreban smještaj radi obavljanja sezonskog posla su dužni dostaviti kopiju ovjerenog ugovora od strane studenta i poslodavca za sedmi mjesec uz izjavu poslodavca da će student raditi minimalno 40 sati tjedno.
Kod dodjele smještaja prioritet će imati studenti koji imaju obaveze na fakultetu. Od studenata koji imaju smještaj zbog sezonskog posla prioritet će imat studenti nižeg socioekonomskog statusa.
Zamolbe za smještaj nakon 15. srpnja se predaju na recepciju studentskog doma (dr. Franjo Tuđman, Bruno Bušić) najkasnije do 23. lipnja do 12h. Rezultati o ostvarenom pravu na smještaj će biti poslani studentu, nakon obrade, na mail, a najkasnije do 30. lipnja.

Bitno je naglasiti da u periodu od 16. srpnja do 31. kolovoza sve usluge oporezive i studenti plaćaju PDV-a za smještaj i prehranu te da nemaju pravo na subvenciju od države, što će značajno utjecati na konačnu cijenu usluga.

Studentski domovi nisu projektirani na način da se unutar čajne kuhinje u domu mogu spremati obroci, a u sklopu sobe nisu predviđene blagovaonice.
Čajne kuhinje su predviđene za pripremu čaja, kave i nekih jednostavnih jela što stvara zasigurno jedan veliki problem dužeg boravka u domu u kojem nema osigurane subvencionirane prehrane.

Studenti koji rade sezonski posao u Studentskom centru Split, Studentski centar osigurava besplatan smještaj i jedan topli obrok.

STUDENTSKI DOM SPINUT,
cijena noćenja u ne klimatiziranoj sobi 35kn

STUDENTSKI DOM DR.F.TUĐMAN
cijena noćenja u ne klimatiziranoj sobi 45kn
cijena noćenja u klimatiziranoj sobi 65kn

Cijena toplog obroka od tri slijeda iznosi 35kn (juha, glavno jelo, prilog, salata i desert).