objavljeno
17 Srpanj 2021

Grad Split i studentski domovi u Splitu ugostit će UniSport Finals - završnicu studentskih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2020./2021. Na ukupno devet terena, 18. i 19. srpnja, ukupno oko 850 sudionika će se natjecati u devet sportova, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Jedinstven je to događaj koji će okupiti studente iz cijele Hrvatske na jednom mjestu, a bit će smješteni u kapacitetima naših studentskih domova.

Studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta VERN’, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te domaćina, Sveučilišta u Splitu, natjecat će se u košarci, futsalu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci 3x3, badmintonu, tenisu i stolnom tenisu.

Za prestižnu titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka, studentice i studenti borit će se u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima na lokacijama od Spinuta do Podstrane. Tako će legendarni SC Gripe, okupiti ženske i muške ekipe u futsalu, rukometu, košarci i stolnom tenisu. Košarku 3x3 će pak, ugostiti novouređeni teren fantastičnog ambijenta studentskog doma Bruno Bušić. Badminton natjecanja odigrat će se u Obrtničko - tehničkoj školi, odbojka u Sportskoj dvorani na Poljudu, tenis na Športskom centru Firule, a odbojka na pijesku na već sad, užarenim pjeskaškim terenima Plaže Strožanac u Podstrani.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Unisport Finals 2021. održat će se bez prisustva gledatelja uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Također, u našim objektima osigurat ćemo poštivanje svih potrebnih mjera. Sve informacije, raspored natjecanja i rezultate s mjesta događaja, redovito su dostupne putem UniSport HR internetske stranice.

Veselimo se dolasku svih naših studenata!