objavljeno
06 Lipanj 2022
Po prvi je put bina Restorana Kampus postala kazališna scena. Proteklog tjedna su na njoj izvedene čak dvije predstave u izvedvi Kazališne družine "Ritam igre", a sve u sklopu najvećeg studentskog događaja godine imena "Student week". Ulaz jeza studente bio besplatan.

Roko i Cicibela je tipična predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita duodrama je izašla iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje. Predstava kroz sat vremena dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele: od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti. Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je lijep ako imaš ljubav života pokraj sebe. O njenoj popularnosti nije potrebno govoriti kad znamo da je dosad izvedena preko 50 puta.
Predstavu su u utorak odigrali Stipe Jelaska, student Umasa i Aneta Gotovac, alumni Umasa pred prepunim restoranom. 

U četvrtak je na repertoaru bila predstava "Savršen kroj" u izvedbi glumaca Siniše Novkovića i Ivana Baranovića. Riječ je o duo drami nastaloj prema tekstu pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića. Savršen kroj je komedija razotkrivanja i prepoznavanja koja prije svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajan susret dvojice, po svemu naizgled različitih muškaraca, predstava obrađuje pitanje morala, stanja u društvu, sustava vrijednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi likova. Radnja prati novokomponiranog tajkuna i ekscentričnog krojača koji se, naizgled slučajno, susreću u krojačkom salonu.